Делегация на „Айнтрахт“ посети „Левски“ във връзка с бъдещо партньорство между двете школи
519

Делегация на „Айнтрахт“ посети „Левски“ във връзка с бъдещо партньорство между двете школи

Делегация на немския „Айнтрахт“ посети стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“. Тя бе в състав Александър Рихтер – директор на Академията на клуба, Иван Стоянов, българин с немски паспорт, който е шеф на направление „Индивидуална подготовка“ на талантите на „Айнтрахт“ и Маркус Крьоше, спортен директор на клуба.

Те се срещнаха с изпълнителния директор на „Левски“ Даниел Боримиров, шефът на ДЮШ Елин Топузаков и главния методист на школата Нестор Юруков. Повод за посещението е бъдещо партньорство между двете школи. От немската делегация са останали впечатлени от голямото количество юноши, които тренират и взимат участие в мачовете на първия отбор и са се поинтересували за визията за налагане на таланти при мъжете.

Като първа точка в бъдещото партньорство се планира размяна на треньори. Четирима специалисти от ДЮШ на „Левски“ – двама отборни, един кондиционен треньор и един треньор на вратарите ще минат обучение при главния методист на „Айнтрахт“ в Германия. Четирима специалисти от школата на немския клуб пък ще дойдат в България. Това е само първата стъпка от бъдещето партньорство, като тепърва се предвиждат още съвместни инициативи, които целят да повишат квалификацията на специалистите в школата на клуба.

Последни новини