Левски с изразителна победа на турнира „Купа Готия”
3

Левски с изразителна победа на турнира „Купа Готия”

Юношите на Левски (набор 1998 г.) с треньор Стефан Колев разгромиха датския Олборг с 6:0 и си осигуриха второто място в група 6, даващо им право на класиране в горната половина от плейофите на супертурнира "Купа Готия", неофициално световно клубно първенство за подрастващи в Швеция. Преди това „сините” загубиха от Клуб Америка (Мексико) с 0:3 и завършиха наравно 0:0 срещу шведския ГАИС.

Два гола за изразителния успех срещу Олборг вкара Георги Янев, а по веднъж се разписаха Георги Русев, Илиян Стефанов, Ангел Сираков и Дейвид Димитров. Така "сините" завършиха на второ с 4 точки и голова 6:3, докато ГАИС е също с 4 т. но с 1:4 голова разлика. Победител в групата с 9 точки е Клуб Америка, а Олборг е последен без актив.

На 1/64-финал днес от 16,30 часа българско време Левски излиза срещу шведския Ниборг CK, подгласник в група 35. Досега се играеха две полувремена по 25 минути, а в елиминациите – 2 по 30. При успех над Ниборгс, утре от 09,00 ч. сутринта „сините” ще играят срещу Флоби – друг местен състав, на 1/32-финал.

Последни новини