ЛЕВСКИ със силно представяне на турнира Евима къп
3

ЛЕВСКИ със силно представяне на турнира Евима къп

Набори 2008, 2007, 2006 и 2005 на ПФК ЛЕВСКИ взеха участие на традиционния турнир Евима къп от 24 до 27.08 в Банско.

При набор 2008, с треньор Захари Сираков, балансът е 8 мача 8 победи като на финала ЛЕВСКИ победи Васлуй (Румъния ) с 3:2 , а голмайстор на турнира стана Мартин Бойчев с невероятните 43 гола. Призът за най добър защитник бе връчен на „синият“ талант Антонио Георгиев.

Възпитаниците на Манол Занев също записаха 8 победи в 8 мача и на финала победиха децата от Турция на футболен клуб Истанбул с 4:1. И в този набор „сините“ таланти грабнаха отличията, като Стивън Стоянов стана голмайстор, а призът за най -добър вратар получи Александър Марков.

В един интересен и стойностен финал при набор 2006 момчетата на Кирил Рашев загубиха финала срещу отбора на Черно море  с 2:1, но с атрактивния си нападателен футбол спечелиха симпатиите на многобройните зрители. В тази възраст отличието за най-добър полузащитник бе присъдено на „синята“ надежда Адриан Райчев.

Само особеностите на регламента на турнира (три отбора бяха с равни точки, а ЛЕВСКИ бе и с най-добрата голова разлика) лишиха воденият от Петър Карачоров набор 2005 от участие във финалите.

Като цяло оценката на спортния директор и директор на ДЮШ на ПФК ЛЕВСКИ за представянето е позитивна, като набор 2005 има възможност само след седмица на турнира на Лук Ойл шампионска лига за деца да разкрие истинския си потенциал срещу противници от топ академии в Европа като Бенфика – Лисабон и Бешикташ – Истанбул

Последни новини