„Левски“ спечели за четвърти път турнира в памет на легендарния Трифон Иванов
500

„Левски“ спечели за четвърти път турнира в памет на легендарния Трифон Иванов

Младите футболисти на „Левски“ U12 спечелиха за четвърти пореден път турнира в памет на легендата на българския футбол Трифон Иванов. На финала „сините“ победиха ЦСКА-София с 4:2.

Надпреварата на стадион „Ивайло“ във Велико Търново бе на Футбол 9, за дeцa, poдeни cлeд 1 янyapи 2010 г., като мачовете се играха в две полувремена от по 30 минути.

„Сините“, водени от треньора Георги Коруджиев стартираха надпреварата с две победи в своята група – 1:0 срещу „Берое“ и 2:0 над „Локомотив“ (Горна Оряховица).

Шампионите получиха златни медали и купата за първо място от друг легендарен футболист на България – Бончо Генчев, председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново. За най-полезен футболист в състава на „Левски“ бе избран Йоан Немчев.

Призът „Железен защитник“ в памет на Трифон Иванов бе връчен на бранителя на „Левски“ – Виктор Петров от леля Маринка, майка на легендарния защитник.

Турнирът в памет на Трифон Иванов се провежда от 2016 г. насам след смъртта на големия български футболист, като само миналата година надпреварата не се състоя заради пандемията от коронавирус. В петте издания „Левски” триумфира четири пъти поред след първия победител „Лудогорец”.

Последни новини