Представители на Академия „Левски“ на стаж в „Айнтрахт“
236

Представители на Академия „Левски“ на стаж в „Айнтрахт“

Директорът на детско-юношеската школа на ПФК „ЛевскиЕлин Топузаков, старши треньорите на елитните възрасти U16 – Димитър Андонов и U15 – Милен Гаджев и кондиционния треньор Григор Гутев проведоха тридневен стаж  в „Айнтрахт“ (Франкфурт).

В рамките на срещата бяха осъществени работни срещи с ръководството на школата на германския клуб в лицето на Алекс Рейфшнайдер – мениджър обучение и развитие на треньорите в школата и Марк Хес – ръководител стратегия и развитие.

През първия ден бяха наблюдавани тренировки на отборите до 16 и до 19 години, официална среща на юношите до 14 години, както и индивидуално тренировъчно занимание с перспективни футболисти от школата на германския гранд. Преди и след тренировъчните занимания бяха проведени срещи с треньорите на съответните отбори. Делегацията на „сините“ получи пълен достъп до всички спортни съоръжения – тренировъчни терени, фитнес и възстановителен център, съблекални, пансион и администрация на школата на „Айнтрахт“.

Втория ден продължи с посещение на базата на първия отбор, където представителите на „Левски“ бяха посрещнати от капитана Себастиан Роде. Освен пълен достъп до базата на тима и посещение на залата за кондиционна подготовка, бяха осъществени срещи с международния и рекламния отдел на германския клуб. Програмата за деня приключи с мач от ½ финалите за регионалната купа при 19-годишните в компанията на директора на школата на „Айнтрахт“ (Франкфурт) Александър Рихтер, като бяха обсъдени теми включващи развитието на детско-юношеския футбол в Германия.

По време на целия престой на делегацията на ПФК „Левски“ се грижеше треньорът в школата на „Айнтрахт“ Иван Стоянов, който от 7 години работи в клуба и се е специализирал в развитието на таланти и индивидуалната работа с тях.

Срещата беше изключително полезна, като постави основата за бъдещо сътрудничество между двата клуба на всички нива.

Последни новини