Ясен Петров: Хубави неща се случват с нашата база
56

Ясен Петров: Хубави неща се случват с нашата база

Новият тренировъчен терен на „Герена” бе открит днес и вече е на разположение на отборите от ДЮШ на клуба. Първите формации, които стъпиха на новото тревно покритие бяха децата от набори 2002 и 2003 година с треньори Михаил Захариев и Красимир Петров. Игрището е с размери с 92 на 62 метра.

„За първи път днес малките стъпват на новото тревно покритие. Те ще имат възможност да се подготвят в дните, когато не вали между 12 и 17 часа. Започваме с подготвителните групи. Този терен е с размери позволяващи да се играе и официален двубой – 92 на 62 метра. Виждате в дъното зад помощното игрище на мъжкия тим има един маломерен терен, който е с размери 75 на 55 метра и предполагам, че той ще бъде готов след Нова година. Така че от януари тук ще има възможност да тренират, както по-големите, така и по-малките. Само когато времето е лошо ще използваме изкуствения терен. Аз съм изключително радостен, че нашата бодра смяна ще работи при едни наистина добри условия”, каза директорът на ДЮШ Левски Ясен Петров пред представителите на медиите.

„Когато има официална дата, тогава ще обявим кога ще започне ремонта на изкуствения терен. Моето желание е нашите таланти да тренират на трева. Все пак колкото и да е добро изкуственото покритие, официалните мачове са на трева. Нещата в нашата база започват лека полека да се случват. Да се надявам, че догодина тази база ще бъде завършена и откъм терени ще има много добър вид”, допълни Петров.

„До този момент почти нямам забележка към работата на треньорите. Нашето желание е да подобряваме условията им на работа, както и условията при които те да повишават своята квалификация. Имаме планове в тази насока, знаете организирахме семинари, света върви напред, използват се съвременни технологии. Желанието ни е в школата да работят хора, които си обичат професията. Мисля, че Елин Топузаков е пленен от професията, той работи с голямо желание и доста любов с момчетата от набор 2001 година. Искаме все повече момчета да попадат в първия отбор и да радват нашите привърженици”, завърши Петров.

Последни новини